Un metge alpinista de vuitmils impulsa la lluita contra l´obesitat a Manresa
Un metge alpinista de vuitmils impulsa la lluita contra
l´obesitat a Manresa
El Dr. Pardo és el creador del grup d’activitat física del CAP de la Sagrada Família. No hi ha dubte que predica amb l’exemple.
FRANCESC GALINDO, MANRESA
I ha facultatius que recepten esport amb la mateixa autoritat que els metges fumadors que recomanen deixar l’hàbit. No és el cas del doctor Carles Pardo, un
alpinista de vuitmils que ha impulsat la creació del grup d’activitat física de l’ambulatori de la Sagrada Família de Manresa.
El doctor Pardo predica amb l’exemple fins al punt que ha participat en expedicions a l’Everest (8.848 metres), Manaslu (8.163 metres) i al Makalu (8.463 metres). Explica que pel que suposa estar mesos a la muntanya quan es fa una expedició a l’Himàlaia, “és aconsellable dur un suport mèdic”. I no un suport mèdic qualsevol sinó amb dos requisits bàsics, l’especialització en els trastorns i els problemes que es poden presentar a l’alta muntanya i,
necessàriament, el fet de poder-los exercir, el que suposa acompanyar  l’expedició en les condicions extremes d’una ascensió. Així que es fa difícil dir si el doctor Pardo és un alpinista d’elit que fa de metge o un metge que practica l’alpinisme.
Regió7 ,  2-6-12